Wat zeggen cliënten?

“Wanneer je zelf niet meer goed weet waarom je iets doet, waarom je iets voelt en je merkt dat je daardoor uit balans raakt, dat het je opslokt, dat je het niet meer kunt relativeren, is het fijn wanneer je daar met iemand over kan praten. Dat was eigenlijk niet eens de intentie van mijn gesprek. Gezien Peters ervaring met zeer moeilijk opvoedbare jongeren en probleemjongeren, wilde ik eigenlijk met hem van gedachten wisselen hoe ik het beste kon omgaan met een meisje dat in mijn leven was gekomen. Een jong meisje, zo beschadigd door haar verleden, maar zo lief, en zo de moeite waard om voor te vechten. Ze had zich aan mij gehecht, en ik ook aan haar! Maar uiteindelijk ging het gesprek dus over mij. Over wat het met mij doet, over waar mijn behoeften haar te helpen vandaan komen en vooral ook wat ik voor haar wil en kan betekenen. Ik kreeg meer inzicht in de situatie en in mezelf. Ik voelde me begrepen, maar belangrijker, ik begreep mezelf weer. Dat gaf mij weer kracht om verder te gaan op het pad dat ik ingeslagen had! En waar dat pad uiteindelijk eindigt, ik weet het niet, maar ik doe mijn best… Meer kan ik niet doen. Dat weet ik nu.”

“Een ontzettende verademing een persoon te treffen die luistert naar wat ik echt wil zeggen. Iemand om fijn mee te praten, mij handvatten geeft om me weer goed te voelen. Iemand die me oefeningen geeft waar ik echt iets aan heb. Peter heeft mij begeleid in het begrijpen waar mijn verdriet vandaan komt en om met dat verkregen inzicht iets constructiefs te gaan doen. Ik mocht er zijn!”

“Tijdens de trainingen stond bij mij centraal: “ik en mijn relaties”, zowel privé als zakelijk. Durven zeggen wat je vindt, voor je mening uitkomen en meer zelfvertrouwen hebben. Ik ben een sociaal en behulpzaam persoon en wil graag anderen genoegen doen. Door de begeleiding van Peter ben ik mij vooral bewust geworden van mijn eigen kunnen. Het anders benaderen van bepaalde situaties en ook leren complimenten te aanvaarden. “

Dezelfde cliënt is daarna nog verschillende keren langs gekomen om ook op andere gebieden zich nog te ontwikkelen. De reactie toen was:

”Kostbaar is wijsheid die door ervaring wordt verkregen”.

Ik liep vast in mijn werk. Met collega’s had ik geen verbinding. Als leidinggevende miste ik de aansluiting met mijn medewerkers op de afdeling. Ik heb toen op aanraden van de directie, contact opgenomen met Entr’acte. Peter heeft met zijn manier van coachen mij een spiegel voorgehouden. Hij heeft mij kunnen laten zien wat het is om vanuit het echte zélf op te treden in plaats van alleen vanuit het ego. Ik heb veel aan de begeleiding gehad!

Tijdens een moeilijke periode in mijn relatie kwam ik in contact met Entr’acte. Ik wilde vooral weten wat maakte dat mijn partner meer geïnteresseerd leek in anderen dan in mij. Dat maakte mij erg onzeker. Na enkele gesprekken werd voor mij duidelijk hoe het zat. Ik ben samen met mijn partner terug gegaan naar Peter en voor mijn partner vielen de stukjes nu ook op de plaats. Onze relatie is nu (2 jaar na het eerste gesprek) meer volwassen.